Pula: Muke stanara vječno raskopane Mihovilovićeve

Mihovilovićeva ulica na Monte Magnu - stalno se nešto kopa (M. MIJOŠEK)
Mihovilovićeva ulica na Monte Magnu - stalno se nešto kopa (M. MIJOŠEK)

Stanari Mihovilovićeve ulice na pulskom Monte Magnu nakon tri desetljeća dočekali su komunalno opremanje, no tu nije kraj njihovih muka. Kako nam je ispričala stanarka Evelina Štifanić, dvaput su im kopali i asfaltirali cestu, a sve će to opet trebati učiniti radi plina.

Stanari Mihovilovićeve se, kaže ona, pitaju zašto se ne postave i cijevi za plin kad se već kopa uzduž i poprijeko tako da bi jednog dana mogli bez kopanja biti prikopčani na novi energent.

- Jednom susjedu, Francuzu, prije dvije godine pročelnik Prhat je rekao da ćemo plin dobiti 2012. godine. Ali nismo. Tako će se nepotrebno kopati iznova novi asfalt. U nekim drugim dijelovima grada, kada se kompletno mijenjao ostatak starog i pripremao novi asfalt u određenoj fazi rada, došli bi dečki iz Plinare te bi postavili cijevi da jednoga dana ne bude dodatnih nepotrebnih kopanja. U Mihovilovićevu ulicu Plinara neće sada doći. Pitamo se zašto. Zvala sam i Grad, ali su me oni uputili da zovem Plinaru. Zašto bih ja to učinila? To je bio njihov posao, rekla nam je nadalje Štifanić.

Problem je i oborinska odvodnja koja se s Monte Magna slijeva u kanal koji je iskopala još Austro-Ugarska, ali ga nitko ne čisti pa se voda zadržava uz cestu, te je poprilično duboka. Predstavlja opasnost za brojnu djecu iz ulice koja se tu igraju i mogla bi se, kaže, utopiti. "Žalosno je kada se komunalci ne mogu dogovoriti oko zajedničkog posla", ustvrdila je Evelina Štifanić. Direktor Plinare Dean Kocijančić na naš je upit o plinofikaciji Mihovilovićeve ulice rekao da ona nije u planu i neće biti sigurno idućih tri, četiri, a moguće i pet godina.

- Najprije moramo završiti postojeći gradski sustav, a onda ćemo se moći koncentrirati na sve ostalo, odnosno, na širi prsten oko grada, ustvrdio je Kocijančić. (Piše Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ; snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter