Pula: Mrak Taritaš uručila ključeve POS-ovih stanova

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Nakon godinu i pol dana otkako je počela gradnja POS stanova u Šijani danas su vlasnicima svečano dodijeljeni ključevi njihovih novih domova. Ključeve im je uručila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.

- Veliko mi je zadovoljstvo uručiti ključeve POS stanova za toliko mladih pulskih obitelji, dokaz je to da je zajednička gradnja gradova i države dobar posao i dobar način da građani do svojih domova dođu po povoljnim cijenama, rekla je ministrica prilikom dodjele ključeva. Dodala je da POS program ide dalje te da želi da što više građana na taj način dođe do svojih domova, istaknuvši da se radi o kvalitetnim stanovima, vrhunske gradnje.

Gradonačelnik Boris Miletić kazao je da je sretan što su ključevi stanova u rukama vlasnika, uvidjevši simboliku da su im predani upravo u prosincu, mjesecu blagdana, darivanja, mira. Izrazio je zadovoljstvo što je puno mladih riješilo stambeno pitanje, i to po vrlo povoljnoj cijeni od 872,69 eura po kvadratu. Nakon što su novim vlasnicima uručeni ključevi, krenulo se u kratki obilazak stanova, zajedno s veselim vlasnicima. Jedni od njih su i Maja i Branko Škara koji su upravo dobili ključeve svog novog stana od 85 kvadrata.

- Jako smo sretni. Stanovi su vrlo kvalitetni i ova opcija POS-a pokazala se kao odličnom, rekao je Branko. Istog su mišljenja i Davor Ostojić i Maša Babin, ponosni vlasnici stana od 55 kvadrata koji su ključ od ministrice dobili prvi među više od 60 novih stanara. POS programom izgrađene su dvije zgrade u Šijani s ukupno 65 stanova različitih kvadratura, i to za građane s prosječnim platežnim mogućnostima bez riješenog stambenog pitanja. Obje zgrade imaju A energetski certifikat. Svi su stanovi gotovo prodani, ostalo ih je još osam. U tijeku je potpisivanje predugovora po prethodnoj listi za tri stana, a za ostalih pet u tijeku je natječaj za utvrđivanje liste, zaključno s 20. prosincam.

Vrijednost projekta je 28,5 milijuna kuna. Od tog iznosa Republika Hrvatska dala je 5,7 milijuna kuna, a udio Grada Pule iznosi oko šest milijuna kuna. (N. SOFTIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter