Pula: Motociklist s 2,44 promila stradao na Bulevaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ponedjeljak oko 22 sata u Arsenalskoj ulici u Puli dogodila se prometna nesreća u kojoj je stradao motociklist. Zasad nije poznato je li motociklist teže ozlijeđen. Na mjestu nesreće, kako neki od očevidaca kažu, motocikl Piaggio dolazio je iz smjera Stoje i uključio se u promet glavnom Arsenalskom ulicom bez zaustavljanja na znak stop. Tako ga je Clio kojim je iz smjera Verude prema centru upravljao 56-godišnjak iz Pule, udario prednjim dijelom. Motocikl i vozač motocikla pritom su bačeni na prednje vjetrobransko staklo Renaulta te su odbačeni 15-ak metara dalje na kolnik, prema ulazu u brodogradilište Uljanik.

Nesreća se dogodila kada je 57-godišnjak upravljao mopedom Piaggio, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Bečke ulice. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola od 2.44 promila, Puljanin se nije zaustavio na znak STOP, već je ušao u raskrižje te je došlo do kontakta mopeda i automobila Renault Clio, pulskih registracijskih oznaka, kojim je kolnikom Mornaričkog trga u smjeru Arsenalske ulice upravljao 56-godišnjak iz Vodnjana. Od siline udarca, vozač mopeda nabačen je na vjetrobransko staklo, a potom je preko krova pao na kolnik.

Zbog zadobivenih ozljeda, 57-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Pula, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen. Protiv njega će se, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pokrenuti prekršajni postupak. (M. KOŠTA, PU Istarska, snimio A. MUSEMIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter