Pula mora riješiti problem poplava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Boris Miletic donio je nedavno odluku o provodenju otvorenog postupka javne nabave za ustupanje usluga izrade idejnog koncepta oborinske odvodnje grada Pule. Za citav postupak nadležan je Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu, a uz procelnika Damira Prhata, postupak nabave pratit ce još šest predstavnika razlicitih struka - diplomirani inženjeri gradevine, prometa, pravnici te jedan ekonomist.

- Sve se cešce susrecemo s problemom poplava u gradu Puli stoga je nužno tražiti rješenja. Osim nepoštivanja pravila struke na pojedinim gradevinskim lokacijama, urbanizacije, prekida odvodnih kanala, veliki su problem i velike kolicine kiše koje padaju i koje sve više odskacu od prosjeka pa tako u jednom danu na podrucju Pule padne kolicina kiše koja odgovara višemjesecnom razdoblju, rekao je Miletic. Dodao je da je stoga nužno obuhvatiti sve te parametre, a sve ce se uciniti upravo tim konceptom.

Predmet nabave je izrada projektne dokumentacije - Idejnog koncepta oborinske odvodnje grada Pule kao osnove za izradu dokumenata prostornog uredenja te sva daljnja projektiranja i izvodenja radova na sustavu oborinske odvodnje podrucja grada. Prema gradonacelnikovoj odluci, nadležni odjel, odnosno ovlašteni predstavnici bili su dužni pripremiti poziv za nadmetanje i dokumentaciju za nabavu. Procijenjena vrijednost nabave je 615 tisuca kuna, a planira se financirati iz gradskog proracuna.


Podijeli: Facebook Twiter