Pula mora postati grad nogometa

Darko Jergović (Arhiva)
Darko Jergović (Arhiva)

U 2015. godinu Istra 1961 ušla je kao osmoplasirana momčad Prve HNL, bježeći Osijeku i gledajući u leđa koprivničkom Slaven Belupu. Sada, godinu dana kasnije, nalazi se u istom okruženju, uz napomenu da je prednost pred posljednjom pozicijom mnogo veća, a zaostatak za šestim mjestom puno manji. Doživljaji su, međutim, bitno izmijenjeni. Godinu na izmaku u sferi pulskog prvoligaša obilježila je smjena vlasničke strukture koja je pred sobom povukla nove smjernice i potaknula nova gledišta, te postavila visoke ciljeve koji za posljedicu imaju i porast navijačkih apetita. Također, nizom više ili manje uspješnih poteza nova je Uprava uzrokovala promjene kojima smo svjedoci u novogodišnjoj noći i koje će uvelike odrediti budućnost kluba.

Istra 1961 kroz proteklih je 365 dana odigrala 42 službene utakmice, osvojila trećinu mogućih bodova, odvodila i dovodila igrače, nakon četiri sezone ostala bez najizdržljivijeg trenera lige... No, u svemu tome jedino je trenutak primopredaje ključeva kluba iz ladice Mihaila Ščeglova u ruke Michaela Glovera ono po čemu će 2015. ostati vječito markirana u povijesti pulskog nogometa.

- U suštini sam zadovoljan razvojem situacije. Neću reći promjenom vlasništva, ali neizmjerno mi je drago da je došao netko tko ima drugačiju viziju od one koju je imao gospodin Ščeglov – govori nam tim povodom Darko Jergović, višegodišnji predsjednik kluba (2006. - 2009.), pokretač procesa privatizacije i jedan od vinovnika izrazito kriznog razdoblja iz kojeg se pulski prvoligaš uspješno izvukao i postao prvoligaška konstanta.

- Ščeglov se vjerojatno i zasitio, a sad se pojavio netko novi  što je proces koji se rijetko kome događa. Srećom mi imamo tu mogućnost za razliku od drugih klubova, što znači da je Istra 1961 interesantna i ja gledam jako pozitivno na sve to – kaže Jergović komentirajući ishod jedne slične krize proživljene ovog proljeća. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter