Pula: Mjere osiguranja za nedjeljni derbi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutrašnji derbi Istre 1961 i Rijeke, prvih susjeda s dvije strane Učke, uobičajeno je označen utakmicom visokog rizika i stoga se gledateljima preporučuje što raniji dolazak na stadion da bi izbjegli očekivane gužve zbog kontrola koje će biti rigorozne na ulazima. Predviđa se da će derbi pratiti nekoliko tisuća navijača pa policija poduzima sve propisane mjere da događaji prije i kasnije te sama utakmica proteknu sigurno.

Ivica Ezgeta iz PU istarske izvijestio je o mjerama koje će policija poduzeti zbog očekivanog organiziranog dolaska navijačkih skupina oba kluba. Na stadion se ne smiju unositi niti paliti pirotehnička sredstva, kao i transparenti koji pozivaju na nasilje ili mržnju. Cijeli događaj policija će snimati pa poziva na fer i korektno navijanje.

Za promet će tako, ovog puta od 18 sati, biti zatvorena Ulica Marsovog polja od obilaznice do Nazorove ulice, a vlasnici vozila upozoravaju se da ih ne parkiraju na prometne koridore i time otežavaju protočnost prometa jer će im biti odvezena. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter