Pula: Mirovinsko, zdravstveno i Zavod za zapošljavanje pod istim krovom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom boravka ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsica Istri u Puli sredinom svibnja bilo je, medu ostalim, rijeci i o preseljenju pulske ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na novu lokaciju, jer je postojeca zgrada neuvjetna. Rijec je o zgradi na Portarati, poznatijoj kao "mirovinsko".

Iako se u kuloarima vec bila pojavila prica da bi jedna od mogucih lokacija mogla biti napuštena Vila Idola na Verudi, ta je ideja pala u vodu, jer, kako je receno, "mirovinsko" nece u tu zgradu, vec ce se u suradnji s Gradom Pulom i Istarskom županijom potraži pristupacnija lokacija.

No, razgovaralo se tada i o drugoj mogucnosti, a to je da se, uz "mirovinsko", u istu zgradu smjeste još dvije službe, i to Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, koji trenutno dijeli zgradu s "mirovinskim" na Portarati, kao i Zavod za zapošljavanje, koji je godinama samostalno u zgradi u Parku grada Graza.

Cilj tih aktivnosti, osim objedinjavanja triju djelatnosti na jednom mjestu kako bi korisnicima bile bliže, zapravo je racionalizacija troška poslovanja djelatnosti koje su pod kapom Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

- Ideja o objedinjavanju ovih triju službi je dobra i sada se razraduje, odnosno traži se pogodna lokacija iako je zasad još rano govoriti o nekom konacnom dogovoru, rekao nam je gradonacelnik Boris Miletic.

Na upit je li tocna informacija da je za sada najizglednija lokacija neuredeno krilo bivše vojarne "Vladimir Gortan" u Šijani, Miletic je odgovorio da je to tek jedna, ali nikako konacna varijanta. (S. Z. T.)

CIJELI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter