Pula: Mirna primopredaja umjesto deložacije

Poslovni prostor u Kandlerovoj oji je vlasnik sam ispraznio (M. ANGELINI)
Poslovni prostor u Kandlerovoj oji je vlasnik sam ispraznio (M. ANGELINI)

Umjesto najavljene deložacije zbog dugova, danas je poslovni prostor u Kandlerovoj ulici u Puli, u kojoj je donedavno bila suvenirnica bio zaključan i prazan. Kako smo saznali u nadležnom odjelu za prostorno uređenje, zakupac je bio informiran o sudskoj odluci o deložaciji zakazanoj za 19. rujna. No, u utorak se zakupac sam javio i zatražio mirnu primopredaju te je istog dana u 15 sati predao ključeve prostora. Službenici Grada tijekom jutra još su mu jednom otvorili poslovni prostor da bi mogao iznijeti preostalu robu.

- Bez obzira na to je li zakupac podmirio dug ili nije, morao je vratiti prostor Gradu. Naime, postupak se vodio kod nadležnog suda i bio je u takvoj fazi da jednostavno zakupac nije više mogao podmirenjem duga zadržati zakup tog poslovnog prostora već ga je, u svakom slučaju, morao predati Gradu Puli, rekao nam je pročelnik Damir Prhat.

Od pročelnika za financije Danijela Ferića saznali smo da je riječ o poslovnom prostoru u Kandlerovoj 32. Zakupnik prostora bio je trgovačko društvo Jastreb d.o.o., zastupano po Hakiji Bajramoviću. To je društvo u srpnju brisano iz sudskog registra te je prestalo postojati. Mjesečna zakupnina iznosila mu je 353 eura, a preostali dug koji zakupac još mora namiriti Gradu iznosi 16.800 kuna. Prema Ferićevim riječima, dužnik je nakon brisanja društva iz sudskog registra otplatio dio duga, a već prije su pokrenute i mjere za naplatu potraživanja. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter