Pula: Milanoviceva bez metra asfalta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milanoviceva ulica na Gregovici, udaljena niti dva kilometra od središta grada, nema ni metra asfalta iako je naselje izgradeno prije 20 godina i u njemu ima sve više obiteljskih kuca. Ljutit na stanje u ulici, svoje nam je pismo s fotografijama poslao jedan od stanara Milanoviceve Suad Sejdic, koji tvrdi da je gradonacelnik obecavao asfaltiranje ulice bezbroj puta, no samo u vrijeme izbora, nakon kojih sve pada u zaborav.

- Novac se baca na stadione i ostale gluposti, a mi živimo u kamenom dobu u centru grada! Ljeti se diže nepodnošljiva prašina da se ni djeca ne mogu igrati vani, po najvecoj vrucini moramo imati zatvorene prozore. Zimi nas cekaju drugaciji, no ne manji problemi - kiša ispire put i unosi nam blato i kamenje u kuce,a šahtovi sve više izviru iz zemlje, veli Sejdic u svome pismu.

Spornu smo ulicu obišli te u njoj susreli Dragicu Matic, koja tu živi šest godina. - Stalno se bunimo, pitamo, tražimo, no sve što dobivamo su, ocito, pusta obecanja. Prošle nam je godine obecano da ce se ulica asfaltirati, no ništa od toga, veli Dragica.

Njezin susjed Ivo Povrzanovic dodaje da se s obitelji na Gregovicu doselio prije tri i pol godine, no da nema naznaka da ce se ta prometnica asfaltirati. Ljeti je, žali se, sve puno prašine, zimi blata, pa covjek ne zna što je gore. Dodaje da problematicna nije samo njihova ulica, vec su takve i ostale u okolici.

- Nekada smo se smijali našima na selu da nemaju cestu, danas njima asfalt stiže do kuca, a mi i dalje udišemo prašinu, zakljucio je Povrzanovic.


Podijeli: Facebook Twiter