Pula: Mama Irena svojoj djevojčici donirala bubreg

(D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)
(D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

Prije nepunih mjesec dana, supružnici Andrej i Irena Mavrić iz Pule vratili su se iz klinike u Padovi gdje su 60 dana bili uz svoju četverogodišnju hrabru djevojčicu Anju kojoj je mama Irena sredinom svibnja donirala bubreg. Malena Anja rođena je kao teški bubrežni bolesnik, a prva dva mjeseca života provela je pod nadzorom liječnika na zagrebačkom Rebru.
Već s navršenih osam mjeseci, krenula je s peritonejskom dijalizom koja je jako teška i zahtjevna, osobito za male pacijente kojima je potrebno ugraditi kateter u trbuh, a na dijalizi je neustrašiva Anja provela pune tri i pol godine.

Svaku večer prije spavanja, Anja je na dijalizi trebala provesti 14 sati, nije mogla spavati u komadu, a cijela obitelj bila je podređena tempu terapije, pa od kada se malena rodila, nikada nisu navečer prošetali gradom, a kamoli planirali neko druženje ili izlazak na večeru. Obitelj Mavrić posjetili smo u njihovoj obiteljskoj kući u Puli gdje smo u igri zatekli malenu Anju i njezinu mlađu sestricu Eriku. Kako je sve proteklo u klinici u Padovi i kako se Anja oporavlja nakon transplantacije, ispričala nam je jednako hrabra 32-godišnja mama Irena koja s oduševljenjem priznaje da im se svima život skroz promijenio nabolje otkad je Anja dobila njezin bubreg. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU




 


Podijeli: Facebook Twiter