Pula: Maloljetnik pritvoren zbog 21 kaznenog djela


Maloljetni Puljanin je u Puli počinio 21 kazneno djelo, od čega jedno kazneno djelo iznude, deset teških krađa i deset kaznenih djela prisile, u vremenskom razdoblju od početka ožujka do kraja travnja ove godine. Drugoosumnjičeni, 18-godišnjak iz Donje Motičine na području Našica, se sumnjiči da je zajedno s njim provalio u četiri kioska, pet trgovina i jedan ugostiteljski objekt.

Pulska policija je maloljetnika nakon kriminalističkog istraživanja u četvrtak u jutarnjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok se protiv drugoosumnjičenog  podnosi odgovarajuća prijava redovnim putem. Istraživanjem je utvrđena sumnja da je maloljetnik presreo drugoosumnjičenog 18-godišnjaka 30. travnja u Ciscuttijevoj ulici u Puli kada mu je ukrao mobitel, bacio ga na tlo i zaprijetio smrću zbog nepostojećeg duga.

Kaznenim djelima koja su počinili utvrđeno je da su iz kioska, trgovina i ugostiteljskog objekta ukrali novac, cigarete i alkoholna pića, a materijalna šteta iznosi više tisuća kuna. Istraživanje je pokazalo da je maloljetnik u deset navrata prisilio drugoosumnjičenog da počini kazneno djelo teške krađe, te se zbog toga protiv njega podnosi kaznena prijava zbog prisile. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter