Pula: Maloljetnik opljačkao trgovinu

Trgovina u Ulici Vergarola (M. SARDELIN)
Trgovina u Ulici Vergarola (M. SARDELIN)

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnim hrvatskim državljaninom, pulska policija je utvrdila sumnju da je počinio dva kaznena djela razbojstva u nekoliko dana na području Pule.

Nakon kriminalističke obrade mladić je u srijedu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Budući da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni maloljetnik kaznena djela počinio zajedno s još jednom osobom, kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Policija ga sumnjiči da je u ponedjeljak oko 10.40 sati u trgovini u Ulici Vergarola u Puli uz prijetnju pištoljem otuđio od 32-godišnje djelatnice novac, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru. Maloljetnik je naime iskoristio kišu i nevrijeme te je opljačkao trgovinu kada gotovo nikoga nije bilo u blizini i pobjegao, no ne daleko budući da je već slijedećeg dana završio u rukama policije.

Policija ga sumnjiči da je na isti način proteklog petka, 21. ožujka, oko 15.10 sati u trgovini u Krležinoj ulici u Puli uz prijetnju pištoljem od 33-godišnje djelatnice otuđio novac. O otuđenim iznosima u oba slučaja policija nije govorila radi interesa istrage. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter