Pula: Lučica Mandrač prošla tehnički pregled

Lučica na Mandraču počinje s prihvatom brodica (arhiva/M. MIJOŠEK)
Lučica na Mandraču počinje s prihvatom brodica (arhiva/M. MIJOŠEK)

Iako je lučica na Mandraču otvorena još krajem lipnja, cijeli srpanj dva su nova mola prazna. Tako na molovima do jučer nije bila privezana gotovo nijedna brodica. Razlog tome je, kako doznajemo iz Sportsko-ribolovnog društva Mandrač-Tivoli koji upravlja lučicom i koje je od Lučke uprave dobilo 10-godišnju koncesiju, što je lučica tek u četvrtak "prošla" tehnički pregled.

- Već danas će se brodice početi privezivati, a u idućih deset dana očekujemo da će svi vezovi biti popunjeni, izvijestili su nas iz SRD Mandrač-Tivoli.

Molovi su, podsjetimo, postavljeni još sredinom ožujka. Označilo je to početak oživljavanja lučice i njezino uređenje, a u planu su još dva mola s isto tolikim brojem vezova. Cijena veza na Mandraču, sukladno zakonu, plaćat će se kao i u drugim komunalnim lučicama, odnosno 200 kuna po dužnom metru barke. U novootvorenoj lučici moći će se vezati brodovi do 12 metara dužine. Zainteresiranih je puno, stoga postoji i lista čekanja napravljena po utvrđenim kriterijima.

Za sve zainteresirane, prvi je korak svakako učlanjenje u SRD Mandrač-Tivoli, treba platiti članarinu i potom podnijeti zahtjev za vez. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter