Pula: Lopte s Drosine oštećuju zgradu i automobile

Željko Ivić pokazuje štete na svojim prozorima od lopti sa stadiona (M. ANGELINI)
Željko Ivić pokazuje štete na svojim prozorima od lopti sa stadiona (M. ANGELINI)

Oštećene rolete na prozorima, devastiran ulaz u zgradu, lomljenje grana sa stabala, buka, nedostatak parkirnih mjesta tijekom utakmica, sve su to problemi s kojima se suočavaju stanari Nazorove 14 u Puli otkako je 2011. obnovljen Gradski stadion Aldo Drosina. Najveći su im problemi preleti lopte s obližnjeg nogometnog igrališta zbog kojih su im u nekoliko navrata polupane rolete i automobili, ispričao nam je stanar Željko Ivić.

- Navijači sjede po zidovima oko zgrade, piju, urlaju, bacaju smeće i mokre po ulazima u zgradu. To je neizdrživo. Policiji sam podnio nekoliko prijava, a pomoć sam tražio i od gradonačelnika Borisa Miletića te ravnatelja Pula sporta Marija Peruška koji upravlja stadionom. Međutim, od svega nema ništa, ispričao nam je Ivić.

Kaže nam da je već nekoliko njegovih susjeda prodalo stan. Na pitanje kakvo rješenje predlaže, Ivić veli da bi trebalo nakositi ogradu stadiona da lopte ne mogu preko te da treba češće održavati zaštitnu mrežu. Zaboljela ga je, naime, činjenica što mu iz Grada Pule nisu pomogli, nego su mu, kako je rekao, poručili da je gradnjom stadiona podignuta kvaliteta života tog dijela grada. Smatra da je to potpuno netočno. Istaknuo je također da mu je nevjerojatno da mora iz vlastitog džepa plaćati popravke štete koje su prouzročile lopte sa stadiona jer su mu nadležne gradske službe kazale da ispostavi račun pa da će mu štetu naknadno refundirati.

A na njegovu predstavku, iz Grada Pule su odgovorili da je projekt izgradnje stadiona predvidio sve sigurnosne mjere pa i zaštitu od preleta lopte. Prema mišljenju struke, daljnje dizanje ograde nije moguće iz sigurnosnih razloga i statičkih opterećenja. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter