Pula: Lopovi operirali po Delfinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lucica Delfin, najmasovnije privezište mnogobrojnih pulskih sportskih rekreativaca, ribolovaca i vlasnika brodica, posljednjih je dana bila na meti "sitnih" lopova.

Kako neslužbeno saznajemo, pocetkom proteklog tjedna, u noci s nedjelje na ponedjeljak, po olujnoj buri, s osam brodica na "molu II" ukradeni su kanistri s gorivom. Iduce jutro rijetki koji su se za olujnog nevremena odlucili doci na Delfin zakljucili su da je gorivo iz kanistara odmah pretakano u vozilo ili veci kanistar jer su uz odbacene kanistre pronadene i prerezane plasticne boce koje su poslužile kao lijevak.

Ukoliko su kanistri bili puni goriva, rijec je o kradi oko sto litara benzina. Ipak, pretpostavlja se da vlasnici brodica nisu pustili pune kanistre.

No, osim ove krade, u lucici Delfin otkrivene su i krade na brodskim motorima, i to samo dijelova karburatora, pa ce se odreden broj vlasnika brodica iznenaditi kada ispod "kapa" ne pronade sve dijelove motora. Od nekoliko pulskih vlasnika brodica saznajemo da Delfin nije jedini jer su iste krade zabilježene i u dijelu pulske luke kod cementare.

Vlasnici brodica u Delfinu, jasno je, nezadovoljni su što lucica nocu nije zašticena. Do sada je najveci problem neadekvatne zaštite tijekom noci bio nedostatak financijskih sredstava, no kako se, takoder neslužbeno, saznaje, zbog ovakvih i slicnih krada, u Delfinu sve intenzivnije razmišljaju o uvodenju odredenog oblika nadzora. Bilo u vidu zaštitara koji bi patrolirao u nocnim satima, ili videosustava kojim se bi se nadgledala lucica. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter