Pula: Lopov odnio novac i dresove košarkaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Štetu od nekoliko tisuca kuna, od cega najviše na stolariji, pocinio je društvima i klubovima nepoznati lopov koji je u noci s petka na subotu provalio u njihove prostorije u pulskom Pattinaggiu.

Lopov je u pet prostorija koje koriste kinološko i lovacko društvo, biciklisticki te muški i ženski košarkaški klubovi ušao obijanjem vrata, pri cemu je poprilicno oštetio i vrata i štokove pa ce, cini se, nakon što se zbroji šteta od krade, najveci racun biti onaj za stolariju.

Iz košarkaškog kluba je, prema rijecima Mikoša Milekic, clana Upravnog odbora Košarkaškog kluba Pula 1981, iz kase nestalo 200 kuna, no najvecu štetu lopov (ili više njih) priskrbio im je kradom dvije torbe s dresovima.



Klupsku prostoriju je, kako smo se i sami uvjerili, provalnik u potrazi za novcem cijelu ispreturao, a prtljao je i oko kompjutora, no svi su kablovi bili zapetljani pa ga je to ocito sprijecilo da odnese vrjednije uredaje. Milekic veli da je nestala i druga vrijedna oprema košarkaša, no kolika je tocno šteta, znat ce kada naprave inventuru.

Ništa bolje nisu prošli ni drugi klubovi i društva. U svakoj prostoriji vidljivi su tragovi provale i groznicavog traženja novca i vrijednosti. U Biciklistickom klubu Pula predsjednik Claudio Bearzi veli da je izvucena i ispreturana svaka ladica.

- Sve su pretražili, ali nisu ništa uzeli jer tu više nema nikakvih vrijednosti. Ovo nam je vec treca ili cetvrta provala. Posljednji put, prije pola godine, ukrali su nam laptop. Od tada sve ormare držimo otkljucane i otvorene da nam lopovi u potrazi za novcem barem ne unište inventar, kazao je Bearzi pregledavajuci razbacane stvari ne bi li uocio što nedostaje.

Slican prizor bio je i u kinološkom i u lovackom društvu i prostoru ženskog košarkaškog kluba. Posvud razbacana oprema, ispreturane ladice, otvoreni ormari… Lopov se ovdje zasigurno nije okoristio, ali je klubovima i društvima u Pattinaggiu napravio poprilicnu štetu.

Zbog provale je u subotu nešto prije 9 sati pozvana policija koja je tijekom jutra obavila ocevid.


Podijeli: Facebook Twiter