Pula: Lokve samo na bulevaru i Verudi

S bulevara na Stoju kroz jezero (A. MUSEMIĆ)
S bulevara na Stoju kroz jezero (A. MUSEMIĆ)

Nakon što su jučer ujutro velike količine padalina pogodile šire pulsko područje, voda se povukla sa svih ugroženih mjesta te se stanje na terenu brzo normaliziralo. Djelatnici interventnih ekipa Pragrandea od samoga su jutra podizali kanalizacijske poklopce i slivne rešetke radi bržeg otjecanja vode, pri čemu je sustav oborinske odvodnje u vrlo kratkom roku apsorbirao velike količine padalina, te se voda naposljetku povukla s većine područja. Prema posljednjim podacima, jučer ujutro je na području grada u svega 15 minuta palo gotovo 20 mm kiše, što predstavlja četvrtinu prosječnih padalina za listopad.

Iako se velike lokve nisu dugo zadržavale, nebo se nad Pulom otvorilo upravo u trenutku špice odlazaka na posao što je stvorilo podosta teškoća u prometu. Srećom, sve je trajalo 20-ak minuta pa se stanje brzo normaliziralo, no na pojedinim, uobičajenim, lokacijama odmah su se stvorile velike lokve preko kojih pješacima nije bilo moguće proći, a vozači su oprezno prolazili da im se ne ugase automobili.

Tako je iznad stadiona SRC-a Uljanik-Veruda, u Ulici Veruda, već postalo normalno da jedna dvostruka prometna traka u potpunosti bude pod vodom. Isto je bilo na križanju bulevara i Jeretove ulice (skretanje za Stoju) te velikim dijelom Ulice sv. Polikarpa (uz zidine Uljanika). Opet, većih problema nije bilo u središtu grada, pa čak niti na Trgu Republike koji uobičajeno poplavljuje. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter