Pula: Lista prvenstva za najam gradskih stanova

Na konačnoj listi prvenstva za najam gradskog stana u Puli je 217 osoba (arhiva/N. LAZAREVIĆ)
Na konačnoj listi prvenstva za najam gradskog stana u Puli je 217 osoba (arhiva/N. LAZAREVIĆ)

Krajem kolovoza objavljena je konačna pulska Lista prvenstva za davanje gradskih stanova u najam po zaštićenoj najamnini za iduće četiri godine.

Na listi je 217 osoba koje su dobile priliku da u nekom budućem periodu dobiju gradski stan u najam. Međutim, nerealno je očekivati da će svi oni biti u prilici dokopati se krova nad glavom po simboličnoj najamnini od jednog eura po kvadratu budući da su gradski stanovi oduvijek "vruća roba" i do njih je vrlo teško doći. Usto, prazne se vrlo sporo ili gotovo nikako.

Po informacijama iz Grada Pule, prošle godine se oslobodilo tek pet stanova, a pretprošle sedam, i oni su odmah i dodijeljeni, po poziciji na listi.

Upravo je redoslijed na listi prvenstva ove godine podigao podosta prašine. U našu se redakciju, naime, javila nekolicina njih koji se nalaze na listi, no redni broj im je ispod 100 pa su se zapitali po kojim je to kriterijima izabran prvi ili drugi na listi, a to su Bruno Pilar i Miroslava Bogdanović, koji imaju 252, odnosno 243 boda.

"Na listi se nalazi poznati pulski taksist, slučajno poznajem još jednog, susjeda, koji vozi limuzinu novijeg datuma, rade otac, majka i stariji punoljetni sin, žive u majčinom stanu. Gdje je tu socijalna ugroženost - ne znam, ali siguran sam da na listi, u onom najnižem dijelu, ima stvarno potrebitih", samo je jedan od komentara koji su nam pristigli (podaci poznati redakciji).

Prvih 20 na konačnoj listi za gradski stan

Bruno Pilar, Miroslava Bogdanović, Zdenka Nekić, Dimšo Gostić, Eva Jerković, Emir Čoban, Mirjana Rojnić, Ilija Jozić, Dean Pavletić, Sandra Stojanović, Stjepan Šivak, Mirsad Bošković, Gordana Kargov, Asim Čoban, Gordana Vuković, Eda Vale, Mira Bernat, Miodrag Macura, Gordana Fabris i Ratko Grahovac. (piše N. SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter