Pula: Lijecnici se bore za život radnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetrdesettrogodišnji radnik s podrucja Ližnjana, zaposlenik pulske tvrtke koja poslovno suraduje s brodogradilištem Uljanik, u vrlo je teškom stanju i nalazi se u jedinici za intenzivno lijecenje pulske Opce bolnice. Radnik je stradao u ponedjeljak navecer pri padu s tri metra visoke platforme u hali brodogradilišta na Uljanikovu otoku.

- Rijec je o vrlo teškim ozljedama pretežito u predjelu glave, vrata i prsnog koša koje mu ugrožavaju život. On je istu vecer kad je stradao operiran u pulskoj bolnici i nakon toga je smješten na odjel intenzivne njege gdje su poduzete sve mjere potrebne za održavanje vitalnih funkcija, rekao je glasnogovornik bolnice Goran Paic.

Istarska policija izvijestila je da je dojava o padu radnika pulskoj postaji stigla iz Županijskog centra 112 u ponedjeljak u 20.25 sati. U brodogradilište je odmah upucena hitna pomoc koja je radnika prevezla u Opcu bolnicu Pula, ali i policijska ekipa za ocevide.

Valter Opašic, voditelj odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu PU istarske izvijestio je da je osim policije u Uljaniku nadzor obavio i inspektor zaštite na radu, no dodao je da ce izvještaj, odnosno nalaz inspektora policiji stici za nekoliko dana nakon cega ce se cjelovito izvješce proslijediti državnom odvjetništvu koje ce odluciti hoce li se i što poduzimati u smislu utvrdivanja odgovornosti za stradavanje radnika. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter