Pula: Ladonja bojkotirala sjednicu Gradskog vijeća

Mauricio Licul i Bruno Nefat (u pozadini desno) na današnjoj presici uoči sjednice Gradskog vijeća Pule (D. ŠTIFANIĆ)
Mauricio Licul i Bruno Nefat (u pozadini desno) na današnjoj presici uoči sjednice Gradskog vijeća Pule (D. ŠTIFANIĆ)

Uoči večerašnje sjednice pulskog Gradskog vijeća, posljednje u ovom sazivu, vijećnici Ladonje sazvali su konferenciju za novinare te izvijestili da će bojkotirati sjednicu jer više ne žele davati legitimitet, kako su istaknuli, kazališnim predstavama IDS-a i Borisa Miletića.

Na dnevnom je redu te sjednice, podsjetimo, odluka o izmjenama i dopunama UPU-a Monumenti - Sv. Katarina, kojoj su se vijećnici Ladonje žestoko usprotivili jer, kako je pojasnio Mauricio Licul, tom se odlukom omogućava investitoru Danku Končaru da na tom prostoru doslovce čini što želi, trgujući k tome s mogućnošću izgradnje bazena iako za to nema osnovni zakonski preduvjet.

- Nažalost, sigurni smo da će takva odluka imati većinu i mi u tome ne želimo sudjelovati, rekao je Licul. Na pitanje zašto su Ladonjini vijećnici toliko sigurni da će ta odluka proći, budući da je moguće da vijećnici SDP-a ne budu glasali "za", Licul je rekao da bi bilo odlično kada bi se to dogodilo, no sumnja da će tako biti jer već je otprije jasno tko će kako glasati.

Istaknuo je da je ogorčen što se tako važna odluka donosi bez javne rasprave te je poručio IDS-u i Miletiću da je ovo zadnja odluka koju donose u interesu krupnog kapitala jer će se u sljedećem sazivu Gradskog vijeća donositi samo one koje će biti u interesu grada Pule i građana. Najavio je da će Ladonja na idućoj sjednici zatražiti revidiranje ove odluke.

Bruno Nefat se, pak, osvrnuo na donošenje strategije gospodarskog razvoja, za koju veli da je dobra, no da se ona donosi na početku mandata, a ne na kraju, s obzirom da je riječ o važnom dokumentu. Osvrnuo se potom na odluku o prijenosu prava vlasništva na sportskim objektima u korist Javne ustanove Pula sport te kazao da je posrijedi zapravo novo zaduživanje koje će uslijediti. K tome, veli on, odluka je neusklađena sa Zakonom o sportu.

Nefat je također reagirao i na odluku o izmjenama i dopunama Statuta Grada Pule i Poslovnika o radu Gradskog vijeća smatrajući da se takvim odlukama urušava važnost i značenje Vijeća te se umanjuje značaj neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju. (N. SOFTIĆ)      


Podijeli: Facebook Twiter