Pula: Kupalište Stoja u koncesiju jedriličaru Filipu Matiki

Kupalište Stoja ide u 19-godišnju koncesiju (M. ANGELINI)
Kupalište Stoja ide u 19-godišnju koncesiju (M. ANGELINI)

Gradonačelnik Boris Miletić predstavio je jučer akte koje je donio u razdoblju od 19. srpnja do 2. kolovoza. Među ostalim aktima donio je prijedlog o davanju u koncesiju kupališta Stoja o čemu će odlučivati Gradsko vijeće na idućoj sjednici.

Prema prijedlogu gradonačelnika, na ponovljeni natječaj za koncesiju ovog kupališta (nakon što se na prvi nitko nije javio pa je Grad iz koncesiju izuzeo zaštićeni objekt na kupalištu) pristigla je samo jedna ponuda, i to ona tvrtke Orijentir iz Pule. Prema podacima iz sudskog registra tu je tvrtku 4. travnja ove godine osnovao Filip Matika, inače poznati pulski jedriličar.

Ukupna površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju iznosi gotovo šest tisuća kvadrata, a kao uvjet je navedeno da se plaža ne smije ograđivati niti se smije naplaćivati ulaz na plažu. Također, koncesionar je dužan izvršiti sve zahvate u prostoru koji je obuhvaćen koncesijom sukladno DPU-u Kupalište Stoja te u tu svrhu ishodovati lokacijske dozvole i druga odobrenja za gradnju.

Koncesionar će ondje moći obavljati sportsko-rekreacijske djelatnosti (iznajmljivanje sandolina, pedalina, sportskih brodica, škola ronjenja, surfing, skije, skuteri, parasailing, usluge vožnje bananom i tubovima, zabavni park na moru, aquagani), moći će se baviti iznajmljivanjem plažnih rekvizita (ležaljke, suncobrani), ugostiteljstvom i trgovinom (ugostiteljske terase, štandovi, ambulantna prodaja) te iznajmljivanjem kabina za presvlačenje - spremišta za plažnu opremu.

Koncesija se daje na 19 godina, uz mogućnost raskida ugovora sukladno važećim zakonskim propisima. Koncesionar se među ostalim također obvezuje da će uredno plaćati godišnju naknadu koja se sastoji od dva dijela - stalni dio koncesijske naknade iznosi 5,52 kune po metru četvornom, odnosno 32.948 kuna, a promjenjivi dio 4,55 posto prihoda ostvarenog obavljanjem djelatnosti i pružanjem usluga na plaži.

Nadalje, budući koncesionar je dužan prije sklapanja ugovora o koncesiji Gradu Puli dostaviti garanciju banke radi dobrog izvršenja obveza glede investicija na iznos od 443 tisuće kuna, što iznosi sedam posto od ukupne planirane investicijske vrijednosti prema planu investicija iz studije gospodarske opravdanosti budućeg koncesionara. (N. SOFTIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter