Pula: Krvavi obracun noževima u zgradi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Užas. Krš, lom i puno krvi. Samo to vam mogu reci", odgovorila nam je jedna od stanarki zgrade na broju 48 u Koparskoj ulici, u pulskom naselju Šijana, kad smo je pitali što se u utorak poslijepodne ondje dogodilo. Naime, kako je izvijestila PU istarska, u utorak oko 15.40 sati u toj je zgradi izbila tucnjava u kojoj je sudjelovalo više osoba. Mlatili su se muškarci u dobi od 16 do 26 godina. Ozlijedena su cetvorica.

Kako nam je rekla Suzana Sokac iz PU istarske, kriminalisticko je istraživanje još uvijek u tijeku, tako da je za sada nepoznat ostao i motiv tucnjave. Navodno su u tucnjavi potezani noževi, ali i cekic.

Vec na ulazu u zgradu, u prizemlju, na stepenicama su bili vidljivi tragovi krvi. Kako smo se penjali stubištem prema osmom, zadnjem katu zgrade, tako su kapljice krvi na tlu bile sve vece i gušce. Bio ih je doslovno na svakoj stepenici na svim katovima zgrade.

- Svega je bilo na tom osmom katu. Jedanaestorica su se potukla. Bježali su stepenicama, a ganjali su ih specijalci. U našoj se zgradi uopce ne osjecamo sigurno. Vec smo upozoravali policiju da se ondje okupljaju sumnjive osobe. Cuo sam da se to neka ekipa s Vidikovca ovdje došla obracunati. To treba sve iseliti!, vikao nam je jedan od stanara zgrade u Koparskoj.

Na osmom katu dvojica policajaca ujutro su osiguravala poprište tucnjave. Hodnik na predzadnjem katu zgrade bio je još uvijek pun krvi, i to ne samo na tlu nego i po zidovima. Na tlu je bila i jedna veca mrlja krvi po kojoj je bilo vidljivo da je ozlijedena osoba na tom mjestu neko vrijeme ležala, a krvi je bilo i na prozoru zajednickog balkona hodnika.

Hodajuci po krvlju umrljanom podu stigli smo i do vrata stana koja su bila zapecacena, a na kojima je pisalo prezime Križic. Navodno je korisnik stana izvjesni H. N. Križic, kojeg je policija zbog obracuna privela na obavijesni razgovor. Naime, tucnjava je zapocela upravo ispred stana koji on koristi, a proširila se po hodniku na osmom katu.

Po neslužbenim informacijama, više je muškaraca, najvjerojatnije njih sedam ili osam, lupalo po vratima Križicevog stana. Vrata je otvorio jedan muškarac koji se, navodno, nalazio u stanu s Križicem, a tada je nastala gužva.

- Sve je pocelo prije godinu dana kada se taj mladic doselio u ovaj stan. Od onda nemamo mira. Ne znam u što je on upleten, ali njegovo je društvo vrlo sumnjivo, ispricao nam je jedan od stanara.

Po njegovim tvrdnjama, upravo su H. N. Križica na sastanku stanara više puta upozoravali da se pocne pridržavati kucnog reda. - Htjeli smo ga lijepo zamoliti da prestane taj kaos. Obecavao je da se takve stvari više nece dogadati. No, ništa od toga, rekao je.

Policija je i u srijedu kasno poslijepodne još uvijek obavljala izvide i razgovore sa sudionicima tucnjave da bi utvrdila što se tocno dogodilo.


Podijeli: Facebook Twiter