Pula: Krecu kazne za nepropisno parkirane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od srijede pocinje nova organizacija parkiranja u Zadarskoj, Dobrichevoj, Epulonovoj, Da Vincijevoj i Teslinoj ulici. Kao što smo pisali proteklog tjedna, u spomenute jednosmjerne ulice iznad Giardina i Zagrebacke ulice uvodi se naplata parkiranja, koje ce biti omoguceno samo na jednoj strani prometnice na oznacenim parkirnim mjestima. Svako parkiranje na drugoj strani prometnice, suprotnoj od oznacene, bit ce kažnjeno.



Protekla dva-tri tjedna prometni redari pod brisace vozila ostavljali su upozorenja koja ne podliježu novcanoj kazni, kako bi upozorili vlasnike vozila na ove novosti koje sada i stupaju na snagu. Od srijede 25. travnja ce, pak, prometni redari i prometna policija te vozilo pauka kažnjavati, a po potrebi i premještati, nepropisno zaustavljene i parkirane automobile.

- Svrha nove organizacije parkiranja nije kažnjavanje vozaca, vec uvodenje reda u te ulice jer otkad je za promet zatvorena Zagrebacka ulica, nekoliko puta vozila Hitne pomoci i vatrogasci nisu mogli prolaziti tim ulicama, rekao je Vladimir Brmbolic, voditelj službe prometnih redara. (Goran ROJNIC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter