Pula: Kreativci s Velog Vrha za školu

Božićni sajam u školi Veli Vrh (B. PETROVIĆ)
Božićni sajam u školi Veli Vrh (B. PETROVIĆ)

Kreativno, veselo i maštovito bilo je u ponedjeljak navečer u Osnovnoj školi Veli Vrh na svečanom otvorenju prvog Božićnog sajma. Kako smo doznali od profesorice likovne kulture Roberte Weissman Nagy, ideja o božićnom sajmu nastala je ne bi li se za djecu i predmet likovnu kulturu osigurala dodatna sredstva za kupnju materijala. U organizaciji su joj puno pomogli članovi Udruge mladih SVrha, a podršku je dao i Mjesni odbor Veli Vrh.

Sajmu su se odazvali brojni mještani, od kojih su mnogi bivši učenici ove škole. Po simboličnim cijenama ponudili su svoje rukotvorine - božićne ukrase, čestitke, ručno izrađene papuče, torbe, prirodne sapune… Svoje su radove izložila i djeca iz produženog boravka, a sajmu se pridružila i crkva sv. Krista Spasitelja te ranč Paradiž na čijim su konjima posjetitelji mogli jahati. Zdrave sokove nudili su članovi Udruge zdrave hrane a učenici su radili i svoje koktele. Mališane i njihove roditelje zabavljali su i klaun Marek, a došao je i omiljeni Djedica, donijevši slatkiše i pizze sponzora - pizzerije Tivoli.

U sklopu sajma svečano su otvorene i dvije izložbe likovnih radova - jedna školske djece, a druga projekta "Zajedno", koji je škola ostvarila u suradnji s Art studijom i pulskom Školom za odgoj i obrazovanje. Nakon učenika škola Kaštanjer, Stoja i Monte Zaro ove školske godine u keramičkim, likovnim i kreativnim radionicama izrade mozaika sudjelovali su učenici petih i šestih razreda Velog Vrha. Radionice su se održavale dvaput tjedno u likovnom kabinetu pod vodstvom nastavnice likovnog Weissman Nagy, defektologinje Sande Švraka i keramičara Igora Fabrisa. (B. PETROVIĆ)

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter