Pula: Kopanje ispred apartmana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da ljetni radovi bez obzira na važnost kapitalnih projekata uistinu stvaraju velike probleme gradanima, pokazuje i prica s Kaštanjera.

Citatelj (podaci poznati redakciji) nam je poslao fotografije radova u Japodskoj ulici koji su mu onemogucili iznajmljivanje apartmana turistima. Prema fotografiji se vidi da bager radove izvodi ispred ulaza u kucu, odnosno apartmana koji citatelj pokušava legalno iznajmiti.

- Sav trud, novac i nade da cu moci pristojno nekoga ugostiti, pružiti gostoprimstvo, pokazati u najljepšem svjetlu Pulu propale su preko noci. Nemam ništa protiv plinofikacije, pozdravljam svaki korak koji vodi napretku i poboljšanju kvalitete življenja, ali ne usred sezone! Porez i boravišnu pristojbu moram platiti, a zašto? Za prazan apartman, uništeni trud i živce na rubu sloma, žali se citatelj s Kaštanjera.

Ima li nade da se išta od ovoga popravi, pita se citatelj, ne znajuci kome se obratiti i požaliti. Ocito nikome, smatra, jer gradska vlast dozvoljava, ima dojam da cak i potice raskopavanje grada usred sezone.

Pula se dici svojom orijentiranošcu turizmu, barem deklarativno, jer ovaj citatelj porez ce ionako trebati platiti, a nažalost, niti sam ne ocekuje neko rješenje.


Podijeli: Facebook Twiter