Pula: Koncert studenata glazbene pedagogije

Đurđica Jurkić, Ivana Rubeša, Tomislav Glumbić i Elvis Međeral (V. B.)
Đurđica Jurkić, Ivana Rubeša, Tomislav Glumbić i Elvis Međeral (V. B.)

U povodu Svete Lucije u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici održan je koncert studenata Studija glazbene pedagogije, koji knjižnica organizira u suradnji s Odjelom za glazbu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Pred brojnom publikom predstavljen je šarolik tematski repertoar, a studenti su pokazali vrlo dobre glasovne mogućnosti, kao i vrlo dobru tehniku sviranja glasovira.

Program je počeo popijevkom Hrvata iz Gračišča "Doletil je posal", koju su vrlo uigrano otpjevali Đurđica Jurkić, Ivana Rubeša, Tomislav Glumbić i Elvis Međeral.

Bachov "Preludij u C-duru" odsvirala je Stella Cimerman, a četveroručno su se za klavirom predstavile Brahmsovim "Valcerom u d-molu" Sara Hosni i Sara Mojzeš. Nakon njih je Sanja Kolarić odsvirala skladbu "Ruža" Dore Pejačević iz ciklusa "Život cvijeća", a opus br. 12 M. Moszkowskyja "Španjolski ples" odsvirali su Mia Đurčević i Nikola Mutvar.

S tehničkog gledišta zahtjevnu skladbu N. R. Korsakova "Bumbarov let" izveo je Petar Matošević, a nježne romantične zvukove Chopinovog "Nocturna u e-molu" odsvirala je Marina Dadić.

Također Chopina, ali njegov "Valcer u h-molu" odsvirala je Tihana Novak, nadahnuto i s odgnjegovanim glazbenim stilom, nakon čega su se predstavili Marina Dadić i Petar Matošević, koji su interpretirali Brahmsova "Dva valcera".

Posljednja je točka donijela je interpretaciju "O Marijo, ti sjajna zornice", popijevku iz "Citharae Octochorde", što su vrlo lijepo melodijski dočarali Renata Hrženjak, Sanja Neferanović, Jan Janković i Nikola Mutvar.

Program su pripremile mr. art Elda Krajcar Percan i Sofija Cingula te profesorica Melita Lasek.

Kao posebna gošća nastupila je sopranistica Mila Soldatić Marić, bivša studentica pulskog sveučilišta, a sada afirmirana izvođačica. Ona je uz glasovirsku pratnju Elde Krajcar Percan izvela "Ave Mariju",i pokazala zavidne glasovne mogućnosti. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter