Pula: Konacno rješenje za ruglo na Verudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveca neuredena površina pulskog naselja Veruda, Trg kralja Tomislava, konacno ce se urediti. Primijenivši princip kao za rivu, gradska je uprava odlucila raspisati javni natjecaj za izradu arhitektonskog idejnog rješenja uredenja.

- Namjeravamo s Društvom arhitekata Istre provesti natjecaj za ovu izuzetno veliku i zahtjevnu površinu i prikupiti ponude koje ce potom ocijeniti strucno povjerenstvo. Projekt uredenja Trga kralja Tomislava je obiman, ukljucuje uvažavanje mišljenja šire zajednice, od institucija, gradana i struke, kaže procelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.

Naglasio je da ce se natjecaj sigurno raspisati u ovoj godini, a u Planu nabave Grada Pule za 2012. godinu, za izradu projektne dokumentacije osigurano je pola milijuna kuna. Vec je sada poznato da se u idejnom arhitektonskom rješenju traži uredenje ne samo trenutno prašnjave površine, vec i pješackog koridora preko Tomasinijeve.

Usto se planira urediti zelena otvorena tržnica, djecje igralište, pješacki koridori prema Domu sportova Mate Parlov te površina kojom se iz Široline ulice dolazi do Trga kralja Tomislava. Moguce je da se dio iskoristi i za uredenje parkirnih mjesta. Uredenje trga gotovo sigurno ce pratiti i izgradnja oborinske kanalizacije te javne rasvjete.

Uredenju deset tisuca kvadrata površine najviše ce se veseliti okolni stanari na Verudi koji se desetljecima guše u prašini za ljetnih vrucina, a gacaju po barama za svake vece kiše. (G. ROJNIC)

CIJELI TEKST CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter