Pula: Konačno normalno prometovanje Labinskom

Labinskom ulicom će se moći normalno prometovati
Labinskom ulicom će se moći normalno prometovati

Radovi Elektroistre u Labinskoj ulici, u pulskoj Industrijskoj zoni Šijana, trebali bi biti zgotovljeni do kraja ovog tjedna. Po riječima direktora Davora Miškovića, idućeg tjedna njihovi radnici više ne bi trebali biti na toj dionici, gdje se odvija posebna regulacija prometa zbog izgradnje kružnog toka na ulazu u grad u Šijani.

Međutim, prema riječima Silvana Drandića, tehničkog direktora Elektroistre, potrebna su još dva prekopa ceste, ali vjeruje da će za dovršetak radova trebati još nekoliko dana.

Na upit jesu li ti radovi doista bili potrebni baš sada, kad je startala izgradnja kružnog toka, ili su se mogli riješiti i prije, Drandić kaže da su čekali građevinsku dozvolu, potvrdu glavnog projekta i potpisivanje ugovora.

Pročelnik Damir Prhat ističe da je najvažnije da se okončaju radovi u Labinskoj ulici, a izvođač mu je za danas to i najavio, što će rezultirati normaliziranjem prometa ovom prometnicom, koju su mnogi izabrali kao alternativni pravac tijekom gradnje rotora.

- Najvažnije je da se ukloni ograda i semafor iz Labinske ulice jer to rezultira gužvama i kolonama vozila. Prekopi, vjerujem, neće biti problem jer će se izvoditi u dijelu obilaznice prema Velom Vrhu; obilaznica je dovoljno široka pa će se prekop izvoditi na pola prometnice, a druga polovica će se koristiti za prometovanje, kaže pročelnik.

Pred otvaranjem je i dio rive od zgrade Lučke kapetanije do semafora odnosno skretanja u Ulicu sv. Ivana. Naime, jučer je okončano postavljanje završnog asfaltnog sloja, a idućeg tjedna predstoji iscrtavanje horizontalne signalizacije te postavljanje one vertikalne, kao i okončanje dodatnih radova. Iz koordinacije ovog projekta kažu nam da će dionica biti otvorena za promet u tjednu nakon 11. ožujka. (G. ROJNIĆ, S. ZRINIĆ-TERLEVIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter