Pula: Komunalci pocistili ljetne rekvizite s rive

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski komunalni redari u pratnji policije u trgovini Filomena zakupca Gecevic d.o.o. na rivi oduzeli su robu s javne površine. Ukupno cetiri crne vrece uglavnom ljetnih rekvizita napunjene su u nepunih pola sata. Od komunalnih redara nismo dobili službenu izjavu, no od vlasnika, koji nije želio da mu se spominje ime, saznali smo da nije iznenaden jer je vec bio upozoravan.

"Dobro je da je sezona završila", tješio se. Na upit je li akcija organizirana zbog skupljanja lažnjaka, iznenadeno je odgovorio da ne drži lažne marke, vec da je to zbog zauzimanja javne površine.

Upitan je li mu vec odredena kazna i koliko iznosi, rekao je da nije i da se nada da nece biti strogi. Požalio se da od tog izlaganja na javnoj površini zapravo živi jer je ulaz u trgovinu vrlo uzak, a prostor ima u najmu koji valja uredno platiti. Komunalni redar upozorio ga je da mora poštovati red, što znaci da mora predati zahtjev za zauzimanje javne površine, a hoce li mu biti odobren ili ne, ovisi o nekim drugim instancama.

Kako smo službeno saznali iz Grada Pule, komunalno redarstvo je u pratnji policije provelo akciju privremenog uklanjanja predmeta koji su bespravno postavljeni na javnu površinu u Ulici riva 14. Privremeno je uklonjeno osam komada kartonskih kutija trgovacke robe, dva štapa za pecanje, po tri djecje stolice za plažu i daski za plivanje, jedan šator, šest ležaljki za placu, sedam bermuda i isto toliko klompi za odrasle te 24 para djecjih klompi.

Eventualno vracanje privremeno uklonjenih predmeta regulirano je procedurom koja izmedu ostalog podrazumijeva prethodno placanje troškova uklanjanja. Maksimalna kazna za ovakav prekršaj iznosi 10 tisuca kuna za pravnu osobu i tisucu kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

"Vec je ranije vlasnik/odgovorna osoba t.d. Gecevic d.o.o. upozoren da je obavezan ukloniti stvari s javne površine. Stoga je vec ranije platio kaznu u iznosu od 1.000 kuna, ali je nakon nekog vremena ponovno poceo bespravno postavljati robu na javnu površinu. Slijedom navedenog izrecena mu je kazna u iznosu od 10.000 kuna za pravnu osobu i 1.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobi. Na spomenutu kaznu podnesena je žalba koja je, sukladno propisanoj zakonskoj procuri, proslijedena Prekršajnom sudu na rješavanje", piše na kraju odgovora procelnika Bernarda Zenzerovica. (S. ZRINIC TERLEVIC; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter