Pula: Kombi-skladišta utaborena na parkiralištu

Kombiji očito služe kao skladišta
Kombiji očito služe kao skladišta

"Imam teško bolesnu ženu koja je stopostotni invalid i s njom moram odlaziti do liječnika u Dom zdravlja. Nemam se gdje parkirati nego na parkiralištu kod tržnice koje je Domu zdravlja najbliže. Nažalost, na njemu svakodnevno vlada totalni kaos. Parkiranih automobila ima po cijelom parkingu pa mjesta ili nema ili su parkirani tako da se s invalidskim kolicima ne može niti proći", kazao nam je čitatelj ogorčen situacijom koja vlada na parkiralištu kod tržnice.

Posebno je frustriran činjenicom da se na ovom parkingu već godinama nalaze gotovo isti kombiji koji vlasnicima zapravo služe kao skladišni prostori, a koji vozilima oduzimaju toliko potrebni parking prostor kojeg je u gradu sve manje i manje.

Od direktora Pulaparkinga Branislava Bojanića doznajemo da kombiji koji se nalaze na tom parkiralištu imaju uredno plaćenu parkirnu kartu, a koriste li se oni kao skladišta ili prodajni prostori nije na njima da kontroliraju.

- Na parkiralištu su i dva mjesta za osobe s invaliditetom. Jesu li ona u tom trenutku bila zauzeta pa stoga gospodin nije imao gdje parkirati i jesu li možda bila zauzeta mimo pravila ne znam. Tko se pakira na mjestima za osobe s invaliditetom ne kontroliraju djelatnici Pula parkinga već je to u nadležnosti gradske komunalne službe, naveo nam je Bojanić.

Od Vladimira Brmbolića, voditelja komunalne službe Grada Pule, doznajemo da oni u takozvana "zatvorena" parkirališta ne diraju osim u dva slučaja - ukoliko je neko vozilo zatvoreno pa je potreban pauk da bi se vozilo moglo izvući s parkirališta ili pak ukoliko se netko, tko nema propisanu oznaku, parkira na mjestu za osobe s invaliditetom. Ophodnje, veli, postoje i na to se rigorozno reagira, no ni komunalci ne mogu biti svugdje u isto vrijeme, pojašnjava Brmbolić.

Što misli o ovome problemu i koje su mogućnosti zakupaca kada je skladištenje robe (voća i povrća) u pitanju upitali smo i Renata Perca, direktora Tržnice.

Budući da tržnica ne posjeduje skladišni prostor u svom vlasništvu, svojim korisnicima može ponuditi samo spremnike koji se nalaze u samim štandovima za prodaju voća te ispod kamenih stolova.

- Nažalost, trenutno su svi spremnici iznajmljeni, no intenzivno pregovaramo s izvođačem radova o ugradnji novih spremnika ispod stolova o čemu ćemo najmoprimce pravovremeno obavijestiti, veli nam Perc. (Napisala i snimila Borka PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter