Pula: Kombi onesposobio semafore

Raskrižje Rakovčeve i Zagrebačke ulice u Puli (D. MEMEDOVIĆ/CROPIX)
Raskrižje Rakovčeve i Zagrebačke ulice u Puli (D. MEMEDOVIĆ/CROPIX)

U noći s četvrtka na petak na raskrižju Rakovčeve i Zagrebačke ulice u Puli dogodila se prometna nesreća koja je, uz ostale posljedice, prouzročila i višednevni kvar na semaforima. Zbog tog se kvara dogodila još jedna prometna nesreća, i to u nedjelju u poslijepodnevnim satima, no srećom nije bilo ozlijeđenih.

Raskrižje tih dviju ulica opasno je samo po sebi, a dodamo li tome kvar na semaforima, dobivamo prometnu crnu točku.

- U petak ujutro dogodila se prometna nesreća i kombi koji je sudjelovao u nesreći "pokosio" je strujni ormarić za semafore, odgovorio je na naš upit Vladimir Šćerbe iz tvrtke Kargo koja već duži niz godina održava pulske semafore. Veli da je kvar bio velik te da su na njemu radili tri dana, do nedjelje navečer, kada su ponovno proradili.

- Ako semafor u jednom trenutku ne radi, ili je izvan funkcije dan ili dva, postoje prometni znakovi, kojih se vozači također moraju pridržavati. Onda ne bi trebalo biti problema ili oduzimanja prednosti prolaska, veli Šćerbe.

Upravo je oduzimanje prednosti prolaska bio uzrok obje nesreće koje su se dogodile ovaj vikend. Prvo je u petak vozača kombija koji je upravljao vozilom Rakovčevom ulicom na raskrižju s bočne strane udarila škoda koja je došla iz Zagrebačke ulice. Kombi se prilikom udarca prevrnuo na krov i klizeći udario u stupić te u ormarić koji napaja strujom semafore.

Slična situacija se dogodila u nedjelju, kada su se na tom raskrižju sudarili peugeot riječkih registarskih oznaka i citroën xsara pulskih oznaka. Vozači na Rakovčevoj imaju prednost prolaska, no budući da je Zagrebačka također vrlo prometna, a mnogi voze "napamet" i ne prate prometne znakove, događaju se nesreće. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter