Pula: Koaliciji IDS-HNS-Zeleni priključio se BDSH

S potpisivanja koalicijskog sporazuma u Puli (M. ANGELINI)
S potpisivanja koalicijskog sporazuma u Puli (M. ANGELINI)

"Multikulturalnost, suživot i toleranca osnovne su značajke Pule i danas potpisom sporazuma samo nastavljamo tu tradiciju ovog područja. Uvijek nam je na prvom mjestu bio suživot, različitost kultura i nacionalnosti, što je IDS-u značajka našeg grada", istaknula je potpredsjednica gradske podružnice IDS-a Elena Gattoni-Stepanov na današnjem potpisivanju koalicije IDS-HNS-Zeleni s Bošnjačkom demokratskom strankom Hrvatske (BDSH).

Predsjednik BDSH Nedžad Hodžić istaknuo je da se "politika IDS-a pokazala kao najbolja politika u Hrvatskoj za nacionalne manjine" te je u potpunosti podržava.

- Podržat ćemo koaliciju IDS-HNS-Zeleni i na gradskoj razini, jer su to mladi ljudi puni energije, koji će biti sposobni upravljati Istrom nakon ulaska Hrvatske u EU i stvoriti još ljepši i kvalitetniji život u Istri, zaključio je Hodžić.

Kandidat za gradonačelnika Pule Boris Miletić izrazio je veliko zadovoljstvo što se koalicija sa županijske razine preslikava i u Puli.

- U zadnjih 20 godina zajedno smo se borili za poštivanje ljudskih prava, kazao je Miletić i dodao da Pula može biti zadovoljna kad se govori o poštivanju građanskih prava i manjina, suživotu i multikulturalnosti.

- To su doista vrijednosti koje živimo u Puli. Istra je premala da bi se unutar nje dijelili. Jako je važna suradnja Pule, kao najvećeg grada, i Županije. Siguran sam da ćemo i dalje živjeti vrijednosti koje smo zacrtali u gradskom statutu, kazao je Miletić.

Predsjednik pulske organizacije HNS-a Alen Damijanić te predsjednica županijske organizacije Zelenih Gordana Ferenčić također su izrazili zadovoljstvo preslikom županijske koalicije na pulsku razinu te su dali naslutiti da će se ova "obitelj" nastaviti širiti s novim koalicijskim partnerima. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter