Pula: Klizalište ove zime na rivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošle godine Puljani su uistinu mogli uživati na ledu. Uz spektakularan Arena ICE Fever dva mjeseca uživanja na klizalištu na Verudeli oduševilo je građane, pogotovo najmlađe. I ove će godine Puljani moći uživati u ovoj zimskoj radosti, i to od 1. prosinca na rivi nadomak Veslačkom klubu, gdje će biti klizalište pod šatorom.

Postavit će ga iznova Sportski centar Tivoli, koji je i prošle godine bio nositelj projekta, a nedavno je ponovno, kao jedini ponuditelj, izabran na javnom natječaju koji je raspisao Grad Pula.

- Klizalište će se nalaziti na prostoru bivšeg Yachting servisa i sve će biti isto kao i prošle zime. Odlučili smo se za ovu lokaciju jer je bliža građanima i djeci, ne treba im prijevoz autobusima kao na Verudeli, pa smo u dogovoru s Gradom odlučili šator postaviti na rivi. Početkom sljedećeg vikenda započet će montiranje, izrada leda, a klizalište će građanima otvoriti vrata 1. prosinca i radit će do kraja siječnja.

Ovog puta nismo se odlučili raditi i u veljači jer se prošle godine pokazalo da kada završe školski praznici interes građana bude jako mali, kaže nam Alen Maras, jedan od tri čelnika SC Tivoli.

Kako ističe Maras, cijene klizanja bit će slične lanjskim. Prema informacijama koje smo zasad uspjeli otkriti, u dane vikenda bit će 25 kuna za sat vremena (deset kuna za klizaljke i 15 kuna za klizanje), a radnim danom cijena će biti nešto niža, odnosno 20 kuna za sat vremena klizanja s unajmljenim klizaljkama.

Grad Pula i ove je godine, kao i prošle zime, zakupio jutarnje sate klizališta za predškolsku i školsku djecu te sportske klubove, koji će moći uživati na ledu. Prioritet na ledu će imati organizirane grupe predškolske i školske djece, potom i omladinski pogoni pulskih sportskih klubova, koji će klizati tijekom radnog dana od 10 do 16 sati besplatno.

Prošle godine na klizalištu je organizirano i mnoštvo popratnih događanja i programa za najmlađe, pa nema sumnje da će i ove zime biti tako. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter