Pula: Kiša usporila uređenje Titovog parka

Radove u Titovom parku usporava loše vrijeme (D. ŠTIFANIĆ)
Radove u Titovom parku usporava loše vrijeme (D. ŠTIFANIĆ)

U Titovom parku na pulskoj rivi radovi su u punom jeku, no još nije izvjesno hoće li svečano otvorenje, kako je najavljeno, biti 5. svibnja, na Dan grada Pule. Ono će, kako nam kažu odgovorni, ovisiti o vremenskim (ne)prilikama, koje posebno utječu na sadnju biljaka. No dosad je dovršeno oko 90 posto širokog iskopa kojim je bila obuhvaćena čitava površina parka.

Kako nas izvještavaju iz Herculanee, završeno je nasipavanje nosivog sloja ispod buduće lijevane gume kojom će biti prekrivena cijela površina namijenjena dječjoj igri. Nosivim su slojem, nadalje, prekrivene glavne staze parka pa uskoro slijedi postavljanje rubnjaka u zoni boravka i memorijalnoj zoni. Nadalje, obavljeni su iskopi za polaganje cijevi za vodu za navodnjavanje površina, koja će se napajati s obližnjeg izvora Karolina, a na koji će biti spojene okolne parkovne površine.

Grad Pula je koncem prošle godine odlučio, na inicijativu Udruge antifašista, početi obnovu Titovog parka s načelnom idejom da se na dijelu površine uredi Memorijalni park s bistama pulskih i istarskih narodnih heroja.

Dobavu i sadnju sadnog materijala u vrijednosti od 500 tisuća kuna (s PDV-om) obavit će zagrebačka firma Eding. Posadit će se 356 komada visokog te 549 sadnica niskog grmlja zatim lovori, viburnumi, pitosporumi, mahonija, brnistra, teukrium, bršljan, lavanda i ružmarin te ostalo ukrasno bilje. U parku će se postaviti 15 klupa jednostavnog modernog dizajna i sedam koševa za otpatke. (Piše Nera SOFTIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter