Pula: Kiša prouzrocila prve gužve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kiša koja je u Puli padala u cetvrtak do iza podneva razlog je zbog kojeg su se mnogi turisti, umjesto odlaska na plažu, odlucili na obilazak grada. Na prometnicama je stoga vec tradicionalno nastao kaos, a gužvi je bilo i na pulskim ulicama, posebice na utabanim turistickim stazama Arena - Forum - Zlatna vrata.

Uobicajeno, najvece prometne gužve stvarale su se na raskrižju u Šijani, na mjestu buduceg rotora, gdje su se sa svih strana slijevale kolone vozila. Zagušenost prometnice dodatno su poticali semafori, neuskladeni s kolicinom vozila, jer crveno svjetlo traje predugo, a zeleno prekratko. Usprkos cepu koji je trajao citavo jutro, na tom raskrižju nije bilo ni traga policiji ili jedinicama prometne mladeži.





Nešto bolje bilo je na zaobilaznici, no samo u jednom smjeru, i to onom prema Verudeli. Srecom, zastoja nije bilo.

Centar grada takoder je bio zagušen, primjerice, vožnja od zgrade MUP-a do tržnice trajala je 10-ak minuta, a isto toliko je bilo potrebno do Giardina. Za divno cudo, gužve nije bilo na raskrižju na Velom Vrhu, a sve zahvaljujuci novoj zaobilaznici koja je dio prometa zasigurno preusmjerila prema Medulinu, odnosno Premanturi.



Gužvi je bilo i na pulskim ulicama, prepunim turista. Loše vrijeme iskoristili su za šetnju gradom, obilazak znamenitosti te za kupnju pokojeg suvenira. Medutim, usprkos velikom broju ljudi, trgovci suvenira i svakojakih drangulija nisu bili zadovoljni. Vele da turisti uglavnom samo gledaju te da novac potroši svaki peti.

No, zato je pred Arenom vladala velika gužva. Turisti su strpljivo cekali u redu na ulazu, placajuci kartu od 20 kuna. (Piše N. SOFTIC; Snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter