Pula: Kiša produžila radove na prometnicama

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Dugotrajno kišno razdoblje, za koje mnogi kažu da, uz kraće prekide sa sunčanim razdobljima, traje već dvije godine, uvelike remeti građevinske radove na pulskim prometnicama. Ponajviše se to osjeti u projektu rekonstrukcije državne ceste D-66, dionice Šijana - Peličeti, čiji je investitor Hrvatske ceste, a vrijednost projekta 28.5 milijuna kuna. Naime, zajednica izvođača Viadukt, GP Krk i Strabag, nakon dva-tri sušnih dana konstantno se bori s mjesecima kišnog razdoblja, pa otud i iznova prolongiran rok završetka nakon što se isto dogodilo s novom dvotračnom prometnicom u prvoj fazi. Iako su vjerovali da bi radove mogli dovršiti do sredine prosinca, posljednje nestabilno vrijeme im je te planove osujetilo i stoga su rok za dovršetak produžili do posljednjeg dana godine. Ako ih vrijeme i opet ne iznenadi.

- Već prilikom izvedbe prve faze kiša nam je produžila izgradnju za dva mjeseca. S obzirom na takvo kašnjenje, odnosno nemogućnost izvođenja radova, cijelom je projektu produžen rok jer je ostalo svega dva mjeseca za izvođenje druge faze. Mi ćemo sve učiniti da do konca godine radovi budu okončani, međutim evo i sada nas je proteklih dana kiša zaustavila. Ukoliko se vrijeme ne stabilizira nisam siguran da ćemo uspjeti okončati radove do konca godine, pojašnjava nam Ivan Davidović, voditelj pulske ispostave Hrvatskih cesta.

Ovog tjedna, pak, trebali bi biti gotovi radovi u Mihovilovićevoj ulici, odnosno iskop rova na dijelu prometnice zbog čega se vozi uz privremenu regulaciju prometa. Isto vrijedi i za dio Ulice Marsovo polje gdje je u tijeku plinofikacija, a rok za izvođenje radova produžen je do subote. Do subote je produžen rok i za dio Dobriline ulice kojom se vozi jednim trakom još od polovice rujna. No, moguće je da ova prometnica još ostane neasfaltirana jer, kako je istaknuo direktor Plinare Dean Kocijančić, raskopani dio ne može se asfaltirati zbog dugotrajne kiše i slabe nosivosti podloge, pa su i oni primorani čekati suho vrijeme.

Do nedjelje je, pak, na snazi privremena regulacija prometa u donjem dijelu Palisine ulice u kojoj se izvodi rekonstrukcija od Gervaisove ulice do obilaznice, te nadalje na odvojku k Marini Veruda, a sutra bi trebala započeti i druga faza ovog projekta, koja će trajati, prema sadašnjem planu, do 17. siječnja sljedeće godine.

Za tjedan dana, u četvrtak 27. studenog, trebali bi biti dovršeni radovi na uzdužnom prekopu u Novigradskoj ulici, a prvog dana prosinca trebala bi se dovršiti izgradnja oborinske odvodnje u dijelu Premanturske ceste gdje je na snazi privremena regulacija prometa.

Plinofikacija u Tartinijevoj ulici, pak, od raskrižja s Rovinjskom do Ulice Cara Emina te do Vergerijeve ulice, trebala bi biti okončana 7. prosinca, dok bi do 20. prosinca, dakle pet dana prije Božića, trebala biti okončana plinofikacija Zagrebačke ulice od ljekarne do Žute škole. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter