Pula: Kiša i 20-ak prosvjednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetak prosvjednika koji traže rušenje aktualne HDZ-ove Vlade i raspisivanje izbora okupilo se u srijedu u 18 sati na antivladinim demonstracijama na pulskom Trgu Portarata. Razlog slabog odaziva ovog je puta vjerojatno bila kiša, koja nije omela nekolicinu najupornijih predvodenih Janom Jurumom.

On je naglasio da ce se vec iduci prosvjed u Puli održati ove subote u 18 sati na Portarati, kada ce se iznijeti konacna verzija zahtjeva, odnosna uvjeta nezadovoljnih gradana koji prosvjeduju diljem Hrvatske.

Jurum kaže da ce u subotu demonstracije biti organizirane u 14 hrvatskih gradova, a kao i protekle subote, okupljanje u Puli zapocet ce na Portarati.

- Kada zahtjevi budu formalno gotovi, o njima cemo zatražiti raspisivanje referenduma kako bi postali obveza i uporište za svaku sljedecu Vladu, rekao je Jurum, dodajuci da je jedan od uvjeta i skidanje saborskog imuniteta.

Na kraju je konstatirao da se "medvjedi bude svako proljece, a Hrvati svakih tisucu godina", pozvavši pritom ljude da izadu na ulice i ne cekaju da vanjski dug s 40, naraste na 80 milijardi eura.


Podijeli: Facebook Twiter