Pula: Kaverne u Rovinjskoj zatrpane, slijedi uređenje

U tijeku je spajanje fekalne kanalizacije na raskrižju Rovinjske s Radićevom ulicom (N. LAZAREVIĆ)
U tijeku je spajanje fekalne kanalizacije na raskrižju Rovinjske s Radićevom ulicom (N. LAZAREVIĆ)

Sanacija i rekonstrukcija dijela Rovinjske ulice u Puli, od raskrižja s Radićevom (bivša Omladinska) prema Monte Zaru, ulazi u lakšu fazu i za dva mjeseca, nakon dugih 28 godina, konačno bi ova prometnica trebala biti prohodna.

Nakon što je gotovo cijelo ljeto trajalo zatrpavanje podzemnih kaverni, nastalih eksploatacijom kvarcnog pijeska za potrebe nekadašnje tvornice stakla, a koje su i bile uzrok urušavanja prometnice prije više od četvrt stoljeća, u Rovinjskoj je počelo postavljanje komunalnih instalacija.

Sada je u tijeku spajanje fekalne kanalizacije na raskrižju s Radićevom ulicom.

- To je svakako pozitivan element u realizaciji projekta jer to znači da se počinje s polaganjem podzemnih instalacija, u ovom slučaju s izgradnjom fekalne kanalizacije. Tome je, kao što je poznato, prethodilo zatrpavanje opasnih kaverni zbog kojih je ovaj dio Rovinjske ulice i bio zatvoren gotovo trideset godina. Ta faza projekta je pri kraju i sada se nastavlja s izgradnjom, odnosno kompletnim uređenjem ulice.

Najkompleksniji su radovi izvedeni, preostaje još izgradnja potpornih zidova u Tartinijevoj ulici i saniranje terena kod garaža, ali mogu reći da se za sada sve odvija na zadovoljavajućoj razini. Nadamo se da na gradilištu više neće biti iznenađenja, kaže Damir Prhat, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu. Dodao je da bi projekt trebao biti okončan krajem studenog. (piše G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter