Pula: Kao pravi olimpijci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas je u Puli, na terenima SRC Uljanik-Veruda, svecano otvoren 10. olimpijski festival djecjih vrtica. Festival se održao pod pokroviteljstvom Grada Pule, a u organizaciji Saveza sportova Grada Pule.

Natjecanje je pocelo trcanjem na 50 metara za djecake, uslijedio je potom skok u dalj za djevojcice te bacanje loptice za djecake. Zatim je sve ponovljeno, no obrnutim redoslijedom. Uslijedilo je natjecanje u štafeti 4 puta 25 metara po grupama te finala u svim disciplinama. U predahu izmedu atletskih natjecanja, odigravao se malonogometni turnir i to za djevojcice i djecake.





Djeca su se ponašala poput pravih sportaša: nije im smetalo ni jako sunce koje je pržilo cijelo jutro. Pod budnim okom trenera i teta iz vrtica, njihove sportske rezultate i sitne vragolije, sa tribina stadiona su naravno pratili i mnogobrojni roditelji koji su došli bodriti djecu na ovom hvalevrijednom natjecanju za vrticku djecu.





Oboružani kapicama i bocama vodom, djeca su medu terminima natjecanja koristila za igru. Najatraktivniji im je zasigurno bio pijesak u kojem su se igrali i stvarali raznorazne oblike, a dobro su iskoristili i travnati teren gdje su izvodili razne vratolomije, pokazujuci razne sportske vještine - od koluta unatrag do stoja na rukama.(N. SOFTIC; snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter