Pula kao harmonikaško središte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Balunom" Slavka Zlatica, istarskog skladatelja cija se 100. obljetnica rodenja slavi ove godine, Harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilic" pulskog OKUD-a Istra pod vodstvom Tatjane Lajic te solisti Mladen Buic i Serdo Valic sa sopelama zapoceli su svecanost otvorenja 35. medunarodnog susreta harmonikaša u Domu hrvatskih branitelja.

Program, koji je docekala dvorana prepuna prijatelja harmonike, vodio je Vlado Pernic, a rijeci dobrodošlice mnoštvu pristiglih glazbenika iz 15 zemalja svijeta te želje za lijep i uspješan boravak na jednom od najprestižnijih harmonikaških natjecanja prenijeli su Danor Grgorovic, predsjednik OKUD-a Istra, Fabrizio Radin, pulski dogradonacelnik, i Srecko Šestan, predstavnik Ministarstva kulture.

U koncertnom dijelu programa nastupili su harmonikaški duo Tamara Ignjatovic i Dalibor Boljun ("Tango Nuevo" A. Piazzolle), te Harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilic" i solist Ivan Šverko. Izveli su "Koncertnu fantaziju" J. Derbenka.

U subotu je od 9 do 18 sati na rasporedu natjecanje komornih sastava u C kategoriji te drugi krug solista u C i D kategorijama, dok je u vecernjem terminu najavljen koncert srpskog harmonikaša Nikole Pekovica. Pulskoj ce se publici i njihovim gostima predstaviti u Domu hrvatskih branitelja s pocetkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.


Podijeli: Facebook Twiter