Pula kao fotografsko nadahnuce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski fotoizazov - najvece hrvatsko natjecanje u fotografiranju, održano je u Puli, koja je bila cetvrta od ukupno sedam etapa te prestižne manifestacije.

Cilj ove inicijative, u organizaciji Ucilišta Algebra i hrvatskog fotografskog festivala Rovinj Photodays, jest promoviranje digitalne fotografije kroz jedinstvene kadrove hrvatskih gradova. Sastoji se od natjecanja i predavanja na temu digitalne fotografije. Fond nagrada iznosi 100.000 kuna.

Puljani i ostali koji su sudjelovali u fotoizazovu imali su osam fotozadataka, a startna pozicija bila je na Narodnom trgu kod tržnice.

Nagradni fond i atraktivne scenarije osigurali su pokrovitelji: Maistra, Gant, Olympus, Sony, Canon, Pentax, Fuji Film i Nissan Hrvatska te turisticke zajednice gradova domacina - Splita, Zadra, Rijeke, Pule, Osijeka, Zagreba i Rovinja.

Strucni žiri, koji cine poznati hrvatski fotografi i fotografski strucnjaci s dugogodišnjim iskustvom, ceka težak posao selekcije pristiglih radova, pri cemu ce se ocjenjivati kreativnost, izvornost, inovativnost i izvedbena kvaliteta fotografije.

Žiri ce izabrati po tri najbolje fotografije u svakoj od osam službenih kategorija za svaki grad. Tematske cjeline su u svakom gradu iste, a obuhvacaju retro, style portret, paparazzo, makro, reklamnu, turisticku i panoramsku fotografiju te slobodnu temu. Imena pobjednika bit ce poznata na ovogodišnjem rovinjskom izdanju manifestacije Photodays u lipnju.

Buduci da Pula zbog svojih antickih spomenika i bogate arhitekture urbane jezgre pruža mnoštvo zanimljivih motiva - treba ocekivati vrlo dobre i maštovite fotografije. Na gradskim smo lokacijama mahom zatekli mlade fotografe koji su se trudili što bolje predstaviti svoj grad, a potajno se svi nadaju nagradama, koje su vrlo primamljive. (V. BEGIC; Snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter