Pula: Kanalizacija stara 6 mjeseci ne funkcionira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanari zgrada iz Ulice Ljudevita Posavskog, u blizinu Uljanikova stadiona, nazvali su nas da bi nas obavijestili da kanalizacija, koja je napravljena prije šest mjeseci, ne funkcionira. Podsjetimo, riječ je o prvom prisilnom spajanju vile na adresi Veruda 29, koja je na kanalizaciju prespojena zbog višegodišnjeg propuštanja septičke jame. Kako su nam ispričali, navodno je problem u pumpama koje nisu dovoljno jake te se fekalije vraćaju i ponovno cure uokolo. Stigle su, ispričali su nama, do same zgrade i poplavile čak i podrum.

O puštanju septičke jame vile iznad Uljanikova stadiona, stanarima koji se nisu željeli prespojiti na kanalizaciju i fekalijama koje su curile uokolo, te nisu dale živjeti okolnim stanarima, pisali smo već nekoliko puta. Problem je trajao čak pet godina, a tek su lani nadležni odlučili da mu valja stati na kraj te da će stara vila biti prisilno priključena na javnu kanalizaciju.

- Nakon što su izvedeni radovi na priključenju višestambenog objekta putem interne crpne stanice, objekt je predan na upravljanje i održavanje upravitelju, poduzeću Castrum. Od puštanja u funkciju do danas, na zahtjeve Castruma u nekoliko smo navrata intervenirali zbog blokade crpke koja je uzrokovana nečistoćom iz interne kanalizacije. Temeljem vašeg upita ponovno smo iskontrolirali interni kanalizacijski priključak stambene zgrade i ustanovili da je crpka blokirana, zbog čega je motor crpke pregorio, vele iz Herculanee. (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter