Pula: Kamerama protiv zagadivaca okoliša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je i najavio, Grad Pula krenuo je u borbu protiv nelegalnog odlaganja otpada duž Labinske ulice, koja povezuje industrijsku zonu na obilaznici u Šijani s Velim Vrhom. Na njenom pocetku i kraju postavljen je sustav videonadzora koji ce registrirati sav promet da bi se otkrilo one koji zagaduju okoliš.

- Kamere su postavljene proteklog tjedna i trenutno se isprobavaju. Uskoro ce videonadzor u potpunosti profunkcionirati, a u meduvremenu cemo odraditi posljednju akciju cišcenja okoliša u Labinskoj ulici.



Kada citav sustav pustimo u funkciju, s Cestama, koje se brinu o odlagalištu Valmarin, uspostavit cemo suradnju tako što ce oni izdati prateci list svim kamionima i privatnim osobama koje odlažu otpad na odlagalištu. Na taj nacin svatko tko vozi otpad Labinskom ulicom imat ce dokaz da ga je odložio na Valmarinu, kaže Loris Mošnja, voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša pri pulskom Odjelu za prostorno planiranje.

Snimat ce se sva vozila koja se krecu Labinskom i njihove registarske oznake, a smatrat ce se da je vlasnik vozila s otpadom koji nema prateci list Valmarina nelegalno odložio otpad u okoliš te ce biti kažnjen prema gradskoj odluci o komunalnom redu. (G. ROJNIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter