Pula: Kada sanacija zlatnog kilometra obilaznice?

Ekspertiza će pokazati što je potrebno sanirati na obilaznici (M. ANGELINI/arhiva)
Ekspertiza će pokazati što je potrebno sanirati na obilaznici (M. ANGELINI/arhiva)

Prije dvije godine Grad Pula izašao je s viješću da je niti godinu dana nakon okončanog proširenja prvog kilometra pulske obilaznice, toj prometnici potrebna sanacija, odnosno zamjena završnog asfaltnog sloja, jer su utvrđena odstupanja u hvatljivosti.

Međutim, do danas nije poznato kada će sanacija početi, iako je bila najavljivana nekoliko puta, zadnji put kad je počela izgradnja novog kružnog toka u Šijani. Tada je, naime, rečeno da sanacija počinje ujesen.

Na pitanje zašto sanacija nije započela i hoće li je uopće biti, iz gradskog odjela za informiranje odgovaraju: "Izvođač radova, Cesta d.o.o., uvažio je postojanje nedostatka i predložio praćenje stanja kolnika, što je Grad Pula i prihvatio. Opseg sanacije izvedenih radova na kolniku te ceste bit će uskoro utvrđen na osnovi do sada provedenih ekspertiza.

Radi što kvalitetnije i efikasnije zamjene asfaltnog sloja, imenovat će se povjerenstvo koje će sačiniti konačni prijedlog sanacije. Radovima na sanaciji kolnika pristupit će se nakon usvajanja konačnog prijedloga sanacije i ovisno o vremenskim prilikama."

Valja podsjetiti da je kilometar proširene obilaznice koštao 39 milijuna kuna (s PDV-om), od čega je sama prometnica koštala 14,7 milijuna. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter