Pula još u radovima, Poreč i Rovinj već "ulickani"

Umaške terase otvaraju ovaj vikend svoja vrata
Umaške terase otvaraju ovaj vikend svoja vrata

Zadnjih nekoliko dana, usprkos lošem i hladnom vremenu koje ne podsjeća na prve dane proljeća, u najvećim je turističkim središtima u Istri, koja očekuju oko 18 tisuća turista te 80 tisuća noćenja, sve u znaku šminkanja najprometnijih ulica, parkova, zelenih površina, pa čak i izloga. Lokalni ugostitelji iznose stolove i stolice na terase, čiste i farbaju objekte, hoteli i suvenirnice se otvaraju nakon zimske pauze, a lokalne turističke zajednice pripremaju niz uskršnjih programa.

U Puli se ovih dana kose i uređuju one zelene površine koje su ostale pošteđene u velikom valu uređenja cesta.

- Kako je Uskrs ove godine "pao" dosta rano, a u Puli se odvijaju značajni infrastrukturni projekti, ove ćemo godine goste dočekati preusmjeravanjima prometa, budući da se radi novi rotor u Šijani te se nastavljaju radovi na rivi. Ipak, veselimo se što će se konačno riješiti dugogodišnji problemi – smrad s rive i gužve na ulazu u grad, kaže nam direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj.

Najveći istarski grad ipak će svoje goste dočekati spreman, barem što se tiče hotela. Očekuje se oko 1.500 gostiju i 5 tisuća noćenja što je 10 posto više nego lani.

Rovinj će ovih dana posjetiti 4.300 gostiju koji će ostvariti oko 14.700 noćenja, također za 10 posto više nego lani. Porečani, pak, ovog vikenda očekuju 15.000 noćenja i oko četiri tisuće dolazaka, a Umažani 8.500 noćenja i četiri tisuće turista. (piše B. BAN; snimio M. MIJOŠEK)

Ekipirane ambulante u turističkim središtima

Za zdravlje gostiju brinut će se turističke ambulante, otvorene uoči Uskrsa, i to s po jednim liječničkim timom u domovima zdravlja u Poreču, Rovinju i Umagu, a zatvaraju se nakon Uskrsnog ponedjeljka.

Samo udarna dva mjeseca turistima će na raspolaganju biti po dvije liječničke ekipe, svakodnevno od 7 do 21 sat, u domovima zdravlja u Rovinju, Poreču, Umagu i Puli, dok će Labin cijelog ljeta ostati samo na jednom timu. (D. P.)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter