Pula: Još nema preseljenja obrtničke i glazbene škole

Završni radovi ne bi ometali nastavu, ali se za sada škole neće seliti (M. ANGELINI)
Završni radovi ne bi ometali nastavu, ali se za sada škole neće seliti (M. ANGELINI)

Industrijsko-obrtnička škola i Glazbena škola Ivana Matetića - Ronjgova novu će nastavnu godinu koja počinje 2. rujna ipak dočekati na postojećim lokacijama, odnosno prva u tzv. žutoj školi u Mletačkoj ulici, a druga u unajmljenim prostorima Upravne zgrade Uljanika.

Preseljenje je prekjučer odgođeno do daljnjega jer je izvođač radova na praktikumu na Vidikovcu Vladimir Gortan d.d., a gdje se trebala preseliti Industrijsko-obrtnička škola, uputio Istarskoj županiji zahtjev za produženjem rokova.

- Po dovršetku radova i dobivanja potrebnih suglasnosti Industrijsko-obrtnička škola seli na Vidikovac. U njen prostor,  nakon nužnih adaptacijskih radova, ulazi Glazbena škola, koja će zbog specifičnog načina rada, nastaviti djelovati u dvije smjene.

Ujedno, oslobađa se prostor za Gimnaziju i Strukovnu školu, koje bi prešle na rad u jednoj smjeni, rekla nam je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Smoljan.

Podsjeća da su radovi na Praktikumu trebali biti gotovi do 26. rujna pa bi Industrijsko-obrtničkoj školi ostalo samo sedam dana za preseljenje u nove prostore, a što je stvorilo pomutnju u samoj školi i među roditeljima učenika koji sve do sada, manje od dva tjedan prije početka nastave, nisu znali gdje će njihova djeca u školu.

Nadležnima je trebalo biti jasno da su rokovi prekratki budući da je izvođač tek 31. srpnja uveden u treću fazu radova u kojoj je trebao u rekordnom roku od 25 dana obaviti priključenje zgrade na kanalizacijski sustav, izraditi novi priključak na vodovod te novu vodovodnu instalaciju u djelu zgrade, kompletnu izmjenu opreme kotlovnice i sanaciju podova hodnika u prizemlju. Istovremeno ovaj isti izvođač gradi i studentski dom i menzu pa očito ima posla preko glave.

- Nismo mi krivi, mogli smo završiti na vrijeme da nije, između druge i treće faze radova, bio zastoj od dva mjeseca zbog dugotrajne procedure postupka javne nabave i rokova žalbe. Ne može se raditi posao koji nije ugovoren, a investitor mora poštivati propise države pa se na tome izgubilo dosta vremena.

Rok od 25 dana bio je prekratak jer se samo za nabavku određenih uređaja treba čekati isporuka pet do šest tjedana. No, to nije razlog da se škola ne preseli. Sada je još toplo i može se početi raditi i bez centralnog grijanja, a i svi preostali radovi su takve prirode da se mogu izvršiti u hodu dok paralelno traje nastava, kazao je predsjednik Uprave Vladimir Gortan d.d. Milan Damijanić. (M. JERIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter