Pula: Još jedno ljeto s bagerima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja dijela šijanskog kolektora, koja je ukljucivala gradnju preljevne gradevine kod veterinarske stanice te novu razdjelnu fekalnu i oborinsku kanalizaciju u dijelu Ravenske i Kolodvorske ulice te dijelu Trga na mostu, odnosno kružnom toku na Punti, napreduje po zacrtanoj dinamici, istice direktor Herculanee Igor Stari.

Nakon dovršetka radova u Ravenskoj i Kolodvorskoj, gdje oni sada pocinju, te gradnje preljevne gradevine, zadnja faza radova u sklopu projekta šijanskog kolektora bit ce u Tršcanskoj ulici, uz zgrade na kružnom toku.

U zadnjoj fazi rekonstruirat ce se fekalna kanalizacija i prikljucci prespojiti na novi sustav. Radovi na kružnom toku trebali bi biti dovršeni do pocetka turisticke sezone.

Plinofikacija pulskih naselja Monvidal i Kaštanjer te Veruda, po najavama iz Plinare, trajat ce pak i tijekom ljetnih mjeseci, saznajemo od direktora Deana Kocijancica.

Iako je gotovo cijela Krležina ulica, kojom je položena nova plinovodna mreža do Rizzijeve, otvorena za promet, radovi na Verudi i dalje su u punom jeku.

Trenutno se radi u Meštrovicevoj, Šibenskoj i Priskovoj ulici, a u lipnju Verudeže cekaju radovi na još jednoj važnoj prometnici - Budicinovoj, kojom ce se prirodni plin razgranati Verudom.

Usput ce se u ljetnim mjesecima na prirodni plin spajati kucanstva u neboderima u Krležinoj. U tijeku su i radovi na podrucju Vila Vidikovac, iznad tvornice stakla, gdje ce domacinstva na novi energent biti spojena nakon uskrsnih praznika.

I Monvidal i Kaštanjer su pod opsadom plinskih cijevi i mehanizacije koja ih postavlja. Radi se na podrucju od Flegove do Ulice Rimske centurijacije te od Japodske do Stankoviceve.

Robi Percan, voditelj gradilišta na Monvidalu, istice da ce plinofikacija ovih naselja biti gotova sredinom kolovoza. (G. ROJNIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE O RADOVIMA PO PULI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter