Pula: Još četiri zgrade u projektu Dolcevita

Projekt Dolcevita nastavlja se na Kapitolinskom trgu (M. ANGELINI)
Projekt Dolcevita nastavlja se na Kapitolinskom trgu (M. ANGELINI)

U posljednjem paketu akata koje je usvojio pulski gradonačelnik Boris Miletić, osim uređenja parkiranja na rivi, te raspisivanja javnog natječaja za 18 novih dozvola za autotaksi prijevoz na području Pule, ističe se sklapanje ugovora o realizaciji četiri projekta u kojima će se, sredstvima spomeničke rente i prihoda Grada Pule, sufinancirati sanacija i obnova pročelja te krovova zgrada u starogradskoj jezgri.

Od ukupno 955 tisuća kuna koliko će iznositi sanacija i obnova četiri zgrade, Grad će sufinancirati dvije trećine iznosa, točnije 607 tisuća kuna. Tome se pribraja i 92,5 tisuća kuna koliko ulaže i pulska Turistička zajednica, pa će suvlasnici ove četiri zgrade platiti jednu četvrtinu ukupne obnove.

Ovaj put u obnovu će zgrada na križanju Držićeve 2 i Sergijevaca 36 koja će koštati 348,8 tisuća kuna. Od toga će Grad Pula platiti 262 tisuće, Turistička zajednica 38 tisuća, a suvlasnici zgrade zajedno 47,6 tisuća kuna. Obnova i sanacija pročelja i krova zgrade u Ulici Hermana Dalmatina 11 koštat će 254 tisuće kuna, od čega će Grad Pula platiti 181 tisuću, a suvlasnici zgrade 73 tisuće kuna.

Nova pročelja i krov zgrade na raskrižju Uspona Sv. Roka 5/Kandlerova 22 koštat će gotovo 150 tisuća kuna, od čega Grad Pula sudjeluje s 93 tisuće, a TZ Pule s 21,1 tisućom, dok će suvlasnici zgrade platiti 35,5 tisuća kuna.

Posljednja zgrada koja je ušla u projekt Dolcevite je na Kapitolinskom trgu 7 gdje obnova košta 201 tisuću kuna. Od tog iznosa, Grad Pula će platiti 69,8 tisuća, TZ Pule gotovo 33 tisuće, a suvlasnici zgrade gotovo 99 tisuća kuna. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter