Pula: Jednosmjerna riva kao kamen smutnje

Svakodnevni prometni čepovi kod pulske Pošte (G. ROJNIĆ/arhiva)
Svakodnevni prometni čepovi kod pulske Pošte (G. ROJNIĆ/arhiva)

"Zahvalio bih gradskoj vlasti što su napravili kolaps u centru grada. Sav promet kroz centar je blokiran, dok se po ostatku grada vozi bez problema. Sve je to zato što su rivu napravili jednosmjernom. Da je dvosmjerna ovo se ne bi događalo jer bi se gro prometa slio na nju i to bi rasteretilo ostale prometnice centra grada. Ovako je sve usmjereno na Giardine. Naravno da smo ogorčeni time jer ovakva regulacija prometa nije napravljena stručno", riječi su našeg čitatelja.

Rekao nam je i da dijeli mišljenje mnogobrojnih profesionalnih vozača koji traže da se rivom uvede prometovanje u oba smjera.

Ovakva i slična razmišljanja svakodnevno pristižu u našu redakciju i ukazuju da ima puno nezadovoljnih uvođenjem jednosmjernog prometa na rivi.

Stoga smo u gradskoj upravi potražili odgovore je li nakon uvođenja ovakve regulacije provedena prometna studija i brojanje prometa te jesu li moguće promjene ili vraćanje na staro.

- Prometne studije su napravljene, kao i brojanje prometa, kada smo ispitivali mogućnost kompletnog zatvaranja rive za promet. Kao što smo prezentirali javnosti, to bi povlačilo ukidanje parkiranja duž Dobriline i Smaregline ulice te na Giardinima, odnosno dodavanje još jednog traka u Dalmatinovoj ulici kod OTP banke, zbog čega bi se rušio drvored, te rekonstrukciju traka skretanja za desno iz Mletačke ulice prema tržnici. Sve to zahtijevalo je previše financijskih sredstava i vremena pa je bilo neprihvatljivo, kaže Damir Prhat, pročelnik za komunalni sustav i imovinu u kojem je i Odsjek za promet.

Međutim, rak-rana ovakve regulacije je dio Flaciusove ulice kod zgrade Pošte, gdje još nisu gotovi radovi i koji nije otvoren za promet prema raskrižju s bulevarom. Zbog toga se stvaraju neopisive gužve na dvosmjernom Danteovom trgu i raskrižju Anticove i Leharove ulice, odnosno kod Doma hrvatskih branitelja. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter