Pula je ponosna na svoje paraolimpijce

Prijem za paraolimpijce (M. MIJOŠEK)
Prijem za paraolimpijce (M. MIJOŠEK)

Za sudionike Paraolimpijskih igara u Londonu Mikelu Ristoski, Jelenu Vuković i Boru Rađenovića u petak je u Komunalnoj palači organiziran prijem kod gradonačelnika Borisa Miletića i njegovih suradnika. Razgovor ugodni počeo je podjelom buketa cvijeća za paraolimpijce te razmjenom darova. No, možda najveći dar zasluženo je dobila Ristoski, osvajačica olimpijske medalje, kada joj je Erik Lukšić priopćio da će imati čast baciti prvi pak na prvoj hokejaškoj utakmici u pulskoj Areni.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo biti ovdje s vama i jako sam ponosan na vaše rezultate i medalje. Već je odlazak na olimpijadu velika stvar, a šećer na kraju je osvojiti medalju, rekao je Miletić, dodajući da će Grad Pula i dalje podržavati svoje sportaše.

Paraolimpijci su Miletiću potom ispričali da su bili vrlo zadovoljni u Londonu, tim više što je omogućeno i njihovim trenerima da otputuju u London što prije nije bio slučaj. Vuković je istaknula da su igre u Londonu bile različite od onih Pekingu jer se vidjelo da ljudi u Londonu dolaze na stadion jer to žele i navijaju od srca, a ne kao u Pekingu gdje su dolazili organizirano, po planu. Kazala je da je zaista lijep osjećaj kada sportaša s tribina zdušno bodri 80 tisuća gledatelja, iako je ponekad zbog te euforije teško ostati koncentriran na disciplinu u kojoj se boriš. Isto je ispričao Rađenović kazavši da je u Londonu bilo čudo i pravi spektakl. (N. SOFTIĆ)    


Podijeli: Facebook Twiter